maskinentreprenoren logo

Ledare

Nu gäller det att hänga med

Branschen klarade pandemin bättre än många andra. Det ska vi vara glada för såklart, men det är ingen enkel sak att navigera som maskinentreprenör i det landskap som vi nu ser framför oss.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Branschen klarade pandemin bättre än många andra. Det ska vi vara glada för såklart, men det är ingen enkel sak att navigera som maskinentreprenör i det landskap som vi nu ser framför oss. Visst, det finns jobb där ute, men det är helt klart många osäkra faktorer som ligger utanför vår kontroll, och det skapar oro.

Beställare och byggentreprenörer skruvar upp klimatmålen och vi är många som undrar hur underentreprenörer på marksidan ska lyckas ställa om och investera för att passa den teoretiska mallen.Kommer vi att få betalt för detta?

Maskintillverkarna ska ställa om, tillverka och leverera fossilfria maskiner, men hur kommer det att fungera – i praktiken, och vilka nya kostnader måste maskinentreprenörer ta höjd för när el, vätgas och annat ska hanteras?

Hur blir det med konkurrensen från utländska aktörer, och kommer kollektivavtalen stå sig starka när EU börjar prata minimilöner? Var ska vi hitta de nya anläggarna och maskinförarna?

Kunskap om vart vi är på väg har nog aldrig varit så viktig som nu. Tidningen bevakar detta åt er. Nu gäller det att hänga med.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer