maskinentreprenoren logo

Teknik

Nu kan du tanka HVO i borriggen

Epirocs ovanjordsborriggar är nu verifierade som kompatibla med HVO100-bränsle. Överraskande sent, kanske. Men bättre sent än aldrig.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Möjligheten att använda HVO100-bränsle gäller för följande produktfamiljer: SmartROC, FlexiROC, PowerROC, Christensen, Explorac och Boyles. Foto: Epiroc/Pressbild

HVO100 anses bidra till en betydande minskning av partiklar och andra skadliga ämnen, och färre växthusgaser.

- Epiroc har ambitiösa hållbarhetsmål för 2030 och vi strävar ständigt efter att förbättra vårt erbjudande genom att hitta mer hållbara lösningar. Möjligheten att använda HVO100 i våra ovanjordsborriggar är ett viktigt steg mot att uppfylla dessa mål, säger Martin Johansson, Global Product Portfolio Manager, Epirocs Surface-division.

Epirocs kunder kan börja använda HVO100 i sina riggar direkt. Tekniska data varierar mellan olika modeller och motorer. Epiroc kommer att uppdatera alla handböcker i enlighet med detta för att tydliggöra den exakta påverkan.

- Precis som Epiroc fokuserar många av våra kunder på att förbättra hållbarheten i sin verksamhet. Med dessa nyheter är vi mycket glada över att kunna erbjuda en lösning som kan vara en viktig del av våra kunders omvandling.

Möjligheten att använda HVO100-bränsle gäller för följande produktfamiljer: SmartROC, FlexiROC, PowerROC, Christensen, Explorac och Boyles.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer