maskinentreprenoren logo

Ledare

Nu kopplar vi greppet om konjunkturen

writer image
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article

Efter 10 år av full fart kanske vissa känner att det är lite ovant att hantera en annalkande lågkonjunktur i vår bransch. Fast jag skulle ha lite is i magen. Ta ett snack med entreprenörer från den äldre stammen. Det här kommer att gå fint… Dom vet. Har varit med förr. Tar det lite med ro.

Även om det blåser snålt på vissa ställen – och maskin-entreprenörer runt om i landet rapporterar om jobb som inte tickar in, blivit uppskjutna eller lagts i malpåse – så har egentligen inte efterfrågan på våra jobb minskat. Faktum är att behovet av maskiner och entreprenörer nog inte har varit större än nu. Vi kommer inte sluta bygga nödvändig infrastruktur i Sverige. Då rasar samhället.

Men vi behöver vara smarta nu. Nu är det läge att göra det där vi inte hunnit med och skjutit på fram-tiden. Passa på att digitalisera administrationen. Kolla igenom lagret och maskinparken. Vårda dina med-arbetare. Byt och sälj. Sätt dig ner och tänk över var du vill vara 2024. När det antagligen släpper igen.

Mycket ekonomi i detta nummer. Konjunkturprognoser. Analyser. Ni förstår varför. Läs på. Fundera. Fatta beslut. Nu kör vi.

Text: Micael Appelgren, Chefredaktör

Plus & Minus

Vi verkar i en bransch som behövs och efterfrågas.

Priset på bränsle ser inte ut att komma ner i närtid.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer