maskinentreprenoren logo

Teknik

Nu lanseras Volvos första mellanstora elgrävare

Efter att först ha lanserats i Kina år 2021 och i Norge år 2022 är den nu Volvos elgrävare EC230 Electric kommersiellt tillgänglig för utvalda kunder i Europa.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Nu lanseras Volvo CE:s eldrivna 23-tonnare brett i Europa. Foto: Volvo

Under 2023 körs EC230 Electric hos ett fåtal svenska kunder i lämpliga applikationer för att sedan under 2024 rullas ut på bredare front genom olika former av hyreslösningar till kunder som har uppdrag eller arbetar i projekt där det finns krav på utsläppsfri drift.

23-tonsgrävaren, EC230 Electric, levererar samma prestanda som sin konventionella dieselmotsvarighet men utan lokala utsläpp, med avsevärt lägre buller och vibrationer och med förbättrad manövrerbarhet.

– Med lanseringen av EC230 Electric fortsätter Swecon och Volvo CE sitt fördjupade samarbete inom området elektrifiering och digitalisering. Vi kan nu möta våra kunders behov av större utsläppsfria maskiner och samtidigt fortsätta vårt gemensamma arbete att driva förändring och elektrifiering i vår bransch, säger produktchef Fredrik Askling.

Maskinen drivs med litiumjonbatterier och har konstruerats för att klara en hel arbetsdag på åtta timmar, med en snabbladdning med hög effekt under lunchtimmen. Som allround-maskin är den konstruerad för en rad olika uppgifter, inklusive utgrävning, schaktning och planering för platsförberedelser i byggnadssegmentet, såväl som för avfalls- och skrothantering i återvinnings- och avfallssegmentet.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer