maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Engcon kliver in på börsen

Engcon offentliggör idag sin avsikt att introduceras på Stockholmsbörsen. Priset väntas landa på 46 kronor per aktie.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Nu ska Engcon introduceras på börsen. Foto: Engcon

– Engcon är väl rustat för att ta nästa steg i sin utveckling, genom att fortsatt skapa värde i en noterad miljö för såväl aktieägare som kunder, slutanvändare, medarbetare och samhället i stort. Vi är glada över att erbjuda en bredare grupp av nya aktieägare möjligheten att få vara med på detta fina bolags fortsatta resa, säger Annika Bäremo, styrelseordförande i Engcon i ett pressmeddelande.

I samband med noteringen har AP2, fonder förvaltade av Capital Research, Formica Capital, Handelsbanken Fonder, Nordstjernan, Odin Fonder, Strand Kapitalförvaltning och Svolder åtagit sig att teckna aktier för totalt 1,4 miljarder kronor i samband med noteringen. 

En av avsikterna med introduktionen är att öka den allmänna kännedomen om bolaget, inte minst internationellt i samband med företagets internationella expansion, vilket ökar förmågan att attrahera och behålla nyckelpersoner, partners och kunder samt ger tillgång till den svenska och de internationella kapitalmarknaderna.

– Sedan jag grundade Engcon för drygt 30 år sedan, då tiltrotatorn var en ny uppfinning, har jag varit övertygad om att den skulle komma att förändra den grävande världen. Från allra första början har vi haft ett starkt fokus på att förstå slutanvändarnas behov när vi utvecklat våra produkter och lösningar med målsättningen att optimera deras vardag genom ett smartare, smidigare och mer effektivt grävande. engcon drivs av medarbetare som lägger både hjärta och själ i att förändra den grävande världen. Vårt fokus på innovation, slutanvändaren och en stark företagskultur lägger grunden för engcons framgång och har gett bolaget flera fina utmärkelser genom åren. Jag är stolt över att engcon utvecklats till ett globalt, lönsamt och snabbväxande bolag och ser fram emot bolagets fortsatta utveckling i en noterad miljö, säger Stig Engström, grundare av Engcon.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer