maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Nu ska Volvo CE bygga elektiska dumprar

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar nu 360 miljoner kronor i sin fabrik i Braås för att kunna bygga elektriska dumprar för marknaden.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article 360 miljoner kronor investeras i Volvos dumperfabrik i Braås för att bland annat bättre kunna bygga elektriska dumprar. Foto: Volvo CE

Fabriken i Braås ska byggas om och till för att kunna klara att bygga dumprar med flera olika drivlinor, bland annat elektriska. Arbetet börjar nu och ska pågå till 2027. Beslutet är fattat av Volvo AB:s styrelse. Enligt uppgift kommer investeringen också betyda en modernisering av produktionsprocessen.

- Transport- och byggindustrin genomgår en transformering, med bland annat ett ökat antal elektriska fordon. Den här investeringen kommer göra att vi kan anpassa och utvidga vår produktion så att vi kan erbjuda ett bredare sortiment av maskiner med olika drivlinor åt våra kunder och hjälpa dem med deras ambitioner att sänka sina utsläpp, säger Johans Lakhall, som är platschef i Braås.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer