maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny bandshaktare till Sverige - och elboom på Maskinia

Develon vill ta greppet om bandschaktarmarknaden i Europa genom att lansera en maskin specialbyggd för europeiska behov. Maskinia, som ökar sin försäljning av elektiska maskiner tänker haka på och ta in bandschaktaren till Sverige.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Develon DD130 heter modellen som ska göra intryck på europeerna är det tänkt. Foto: Develon/Pressbild

Develon DD130 heter modellen som ska göra intryck på europeerna är det tänkt. Det är inte några skruvar man flyttat på, maskinen är nybyggd från grunden för att det ska passa den europeiska marknaden. Lite mindre (15,3 ton), lite smartare och lite bättre anpassad för mindre jobb, är det tänkt.

Stort fokus har lagts på sikt, och modern digital teknik, som kommer att ingå som standard och tjänster via mobilen.

- Den kommer vi att ta till Sverige, och det kanske inte blir en storsäljare, men det är en profilerad produkt som visar att Develon har även det här. Nu är det i princip bara Caterpillar, Komatsu och Liebherr som har bandschaktare i Sverige, men även Develon nu. Och Case, säger Fredrik Holmquist, vd, ägare av Maskinia.

Maskinia har annars får rejäl fart på försäljningen av elektriska maskiner senaste tiden. Enligt Fredrik Holmquist levereras nu en maskin varje vecka, och det handlar om Develon även här. Bandgrävare på 35 ton och större hjulgrävare, men även mindre maskiner. Kunderna för de stora maskinerna är främst större spelare som har räknat hem längre entreprenader i storstäderna där det finns miljökrav om att köra el. Maskinerna är dyrare, men enligt Holmquist får entreprenörerna också bättre betalt för dessa, samt att de har långsiktiga ekonomiska fördelar som gör att att fler anser att det går att räkna hem.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer