maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny "vattenentreprenad" till NCC

NCC och Vakin inleder utbyggnaden av vattenverket Forslunda i Umeå för att möta kommunens behov av ökad kapacitet. Affären är en utförandeentreprenad.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Arbetet inleds omgående och utbyggnaden förväntas vara färdig omkring mitten av 2025. Kontraktet är värt 180 miljoner kronor. Foto: Vakin

Forslunda försörjer drygt 110 000 umeåbor med vatten. Umeå växer och kommunen behöver förstärka vattenförsörjningen och öka kapaciteten för att möta det ökade vattenbehovet.

NCC:s uppdrag omfattar bland annat en utbyggnad av ett antal vattenbassänger för vattenrening och en omgärdande byggnad, mark- och VA-arbete för de nya ledningarna, samt ett antal betonggjutningar med höga krav på vattentäthet.

– Det är väldigt roligt att vi får förtroendet att utföra ytterligare ett vattenverksprojekt inom ett av NCC:s prioriterade segment. I den här typen av projekt kan vi bidra med en unik kompetens tack vare vår gedigna byggerfarenhet och vår specialistavdelning inom vattenrening; Vatten- och Miljöteknik, säger Richard Mattson, produktionschef, NCC Infrastructure.

Arbetet inleds omgående och utbyggnaden förväntas vara färdig omkring mitten av 2025. Kontraktet är värt 180 miljoner kronor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer