maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny vd för infrajätten Vestum

Simon Göthberg blir ny vd med tillträde den 1 november 2023 för infrajätten Vestum. Vestums nuvarande VD Conny Ryk kommer, i samband med att han lämnar sin roll som VD, föreslås som ny styrelseordförande för Vestum.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Simon Göthberg blir ny vd med tillträde den 1 november 2023 för infrajätten Vestum.

Simon Göthberg är en av medgrundarna till Vestum och han innehar i dag rollen som vice vd och förvärvschef för bolaget. Innan Simon var med och grundade Vestum 2021 var han verksam inom private equity och corporate finance i såväl Sverige som USA. Simon har en Bachelor´s degree i Business Administration från University of Southern California.

- Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar mig an uppdraget som VD. Vestum har fantastiska verksamheter och medarbetare som har möjliggjort Vestums fina tillväxtresa och det känns oerhört spännande att få utforska alla de möjligheter som ligger framför oss i vår fortsatta strävan att bli ledande inom hållbar och samhällsviktig infrastruktur. Jag ser också mycket fram emot att få fortsätta mitt mångåriga samarbete med Conny Ryk, men nu som VD respektive styrelseordförande.

Vestum är i dag en industrikoncern med över 2 000 anställda som fokuserar på att tillhandahålla specialiserade tjänster och produkter till samhällsviktig infrastruktur och är listat på Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolaget omsätter cirka 6,5 miljarder och är verksamma i fyra länder.

Några företag som förvärvats av Vestum är: Artic Infra, Flexi rail, Hanell Entreprenad, Infracon, MR Entreprenad, Mälardalens spår och anläggning, Rosenqvist Entreprenad.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer