maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny vd på branschorganisationen Maskinleverantörerna

Styrelsen i MaskinLeverantörerna har utsett Lina Tuvesson Hallman till ny vd för organisationen. Hon tar över efter Björn Bäckström som går i pension.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Lina Tuvesson Hallman Foto: ML/Pressbild

Lina Tuvesson har arbetat i många år på Maskinleverantörerna som jurist och med ansvar för en rad olika delar i organisationen. Detta är hemmaplan, så att säga, och styrelsen kan lugnt räkna med att de har fått en ledare som kan branschen.

– Jag vill passa på att tacka Björn för hans engagemang i Maskinleverantörerna. Vi har idag en förening med en stark representation av marknadens leverantörer i branschen för mobila arbetsmaskiner. Detta är viktigt för att ha möjlighet verka och utveckla branschen med hänsyn till medlemmarnas och medlemmarnas kunders bästa, säger Christer Söderberg, styrelsens ordförande.

Lina, som är utbildad jurist, har varit en del av teamet på Maskinleverantörerna sedan 2003 och har lång erfarenhet av branschen. Hon har idag bland annat ansvar för juridisk rådgivning för medlemsföretagen, föreningens reklamationsråd samt mässverksamhet. Hon är även aktiv i sektionernas verksamhet samt i samarbetet med nordiska och europeiska branschorganisationer.

– Maskinbranschen står inför spännande och utmanande förändringar och Maskinleverantörerna vill vara med och driva branschen framåt. Jag ser fram emot att bidra till Maskinleverantörernas fortsatta utveckling tillsammans med medlemsföretagen, säger Lina Tuvesson Hallman.

Branschorganisationen MaskilLeverantörerna representerar etablerade leverantörer av mobila arbetsmaskiner i Sverige. Organisationen har idag 267 medlemsföretag och är en viktig aktör inom den svenska maskinindustrin.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer