maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NYAB tar hem bra kontrakt åt Trafikverket

NYAB har ingått i ett avtal med Trafikverket för att utföra förstärkningsåtgärder på väg 750 mellan Holmfors och Sandträsk. Avtalet innefattar även byggnation av en ny bro i Boden kommun i Norrbotten. Kontraktsvärdet uppgår till närmare 112 miljoner kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Vägen mellan Holmfors utanför Boden och Sandträsk anses vara en viktig transportsträcka för näringslivet, i synnerhet skogsindustrin. Vägen är också en parallellväg till Malmbanan och därför viktig som en serviceväg till järnvägen.

Vägen mellan Holmfors utanför Boden och Sandträsk anses vara en viktig transportsträcka för näringslivet, i synnerhet skogsindustrin. Vägen är också en parallellväg till Malmbanan och därför viktig som en serviceväg till järnvägen.

Vägen har dock stora skador som visar sig som mest under tjällossningsperioden. Projektet som NYAB nu tar hand om omfattar förstärkning av vägen som ska klara en högre bärighetsklass för tunga fordon, samt byggande av en ny bro i Bodens kommun. Byggprojektet beräknas starta sommaren 2023 och avslutas hösten 2025.

- Vi är glada över att fortsätta vårt goda samarbete med Trafikverket och det är med stolthet som vi fortsätter bygga mer hållbar och säker infrastruktur i Sverige. Väg 750 är en viktig transport- och serviceväg, vilket betyder att arbetet behöver organiseras och schemaläggas på ett sätt som låter trafiken fortlöpa så effektivt och säkert som möjligt under projektet, säger Björn Lindbäck, affärsområdeschef Infrastruktur på NYAB.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer