maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Nyab tar hem stort ramavtal med Trafikverket

NYAB Mälardalen AB har tecknat ett ramavtal på 400 miljoner med Trafikverket. Avtalet avser förberedande markarbeten och byggnationen av en förlängning av Mälarbanans järnväg.

Foto: Ryno Quantz

Lästid

0 min
Nyab fortsätter sin tillväxt i Mälardalen med ett stort ramavtal med Trafikverket, värt 400 miljoner.
Nyab fortsätter sin tillväxt i Mälardalen med ett stort ramavtal med Trafikverket, värt 400 miljoner.
Dela

 – Det här järnvägskontraktet betyder mycket för vår orderstock. Det stärker vår position och tillväxt i Stockholmsområdet, och som ett flerårigt kontrakt har det ett stort strategiskt värde, säger Johan Larsson, vd på SkartaNYAB Apb, där Nyab Mälardalen AB ingår.

Kontraktsperioden löper till slutet på maj 2025 och inkluderar en option på ytterligare två år. Vid tecknandet av avtalet bestämdes de första ordrarna till ett värde av fem miljoner kronor och det identifierades cirka tio potentiellt efterföljande projekt som kan genomföras det första året.

Mälarbanan byggs ut från två till fyrspår och har en total projektkostnad på 25 miljarder konor. Fyra nya stationer byggs även som en del av projektet and beräknas öppna år 2034.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer