maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NYAB växer med fler järnvägsjobb

NYAB har under mars tecknat avtal med Trafikverket avseende totalentreprenad för spårväxelbyte på Västra stambanan med ett uppskattat värde på cirka 140 miljoner kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Projektet avser projektering och byte av 26 spårväxlar och cirka 2,7 kilometer spår vid flertalet driftplatser på sträckan Katrineholm – Hallsberg. Foto: NYAB/Pressbild

Projektet avser projektering och byte av 26 spårväxlar och cirka 2,7 kilometer spår vid flertalet driftplatser på sträckan Katrineholm – Hallsberg. Kontraktet är ett samverkansprojekt med löpande räkning som ersättningsform.

- Vi har många samverkansprojekt där vårt samverkanskoncept ger hög kvalitet samt effektivitet i leveransen och är väldigt uppskattat av våra kunder. Det är glädjande att Trafikverket i sin utvärdering valt oss och vi ser fram emot att driva arbetena i nära samarbete med dem, säger Johan Skoog, vice VD för NYAB Sverige.

Projektet är ett i raden av uppdrag inom järnvägsområdet som NYAB tecknat de senaste åren och kompetens och erfarenhet på området växer sig stark inom organisationen.

- Det här är ett av våra större projekt inom järnväg hittills, där vi vunnit betydande kontrakt den senaste tiden. Vi är mycket stolta över förtroendet och ödmjuka inför uppdraget som visar vårt konkurrenskraftiga erbjudande och stärker vår position ytterligare inom järnväg, säger Johan Skoog.

NYAB kommer omgående att starta arbetet med projektering och markundersökningar. Spårväxelbytena kommer att ske under 2025 och 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer