maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NYAB vill köpa dykare

NYAB har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Dyk & Anläggning Stockholm AB, ett bolag specialiserat inom undervattens- och sjöbaserad anläggningsverksamhet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Dyk & Anläggning Stockholm AB har huvuddelen av sin verksamhet i Mälardalsregionen och på Gotland. Foto: NYAB/Pressbild

Köpeskillingen som kommuniceras uppgår till 26 miljoner kronor, varav 13 miljoner kronor betalas som kontant vederlag och resterande genom en riktad nyemission till Dyk & Anläggning Stockholm AB:s aktieägare.

Avsiktsförklaringen tecknades 29 februari, och ett fullbordande av förvärvet är villkorat av en tillfredställande Due Diligence granskning. Closing beräknas ske under april månad, skriver NYAB i ett pressmeddelande.

Dyk & Anläggning Stockholm AB har huvuddelen av sin verksamhet i Mälardalsregionen och på Gotland. Bolaget utför nybyggnation och reparation av marina strukturer så som kajer, vindkraftverk, hamnar och broar. Bolaget erbjuder också konsulttjänster inom dykeri, dokumentation och miljökonsekvensbeskrivningar. Räkenskapsåret 2022 hade bolaget en omsättning på 20 miljoner kronor med en vinstmarginal överstigande 8 procent.

- Vi ser att Dyk & Anläggning kommer att passa utmärkt in i NYAB-koncernen och stärka vårt erbjudande med sin expertis. Det ger stärkt konkurrenskraft för att utföra kvalitativa marina och kustnära projekt. Vi känner varandra väl från tidigare samarbeten och vet att vi har ett gemensamt och tydligt kund- och kvalitetsfokus samt delar kultur och värderingar”, säger Johan Larsson, vd för NYAB.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer