maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NYAB vill tillbaka till Sverige

NYAB vill tillbaka till att ha sin hemvist i Sverige och planerar även för att listas på den svenska börsen istället för den finska.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NYAB grundades i Luleå 2013 och har sedan 2022 varit listade på Helsingforsbörsen. Nu ska hemvisten tillbaka till Sverige och en börsintroducering i Sverige är planerad. Foto: Pressbild/NYAB

NYAB:s styrelse har idag godkänt en ombildningsplan för att överföra bolagets registrerade säte från Finland till Sverige. I planen ingår även en avnotering från den finska börsen och en ansökan om att listas på Nasdaq First North Sveriges Premier-segment.

– NYAB inledde sin resa i Luleå 2013 och har sedan dess vuxit till att inkludera två hemmamarknader. Det gör oss i dag oerhört stolta att kunna kalla oss ett företag med rötter både i Sverige och Finland. Beslutet vi fattat idag baseras på en grundlig analys och är i våra intressenters bästa intresse. Med två tredjedelar av vår verksamhet i Sverige skapar de planerade förändringarna den starkaste grunden för vårt fortsatta arbete med att utveckla bolaget. Denna riktning säkerställer en utmärkt position för att framgångsrikt genomföra vår strategi och fortsätta vår resa med lönsam tillväxt, säger NYAB:s vd och en av grundarna Johan Larsson.

Ombildningen är villkorad av godkännande av en extra bolagsstämma i NYAB som planeras att hållas i slutet av april eller i början av maj. Förhoppningen är att ombildningen ska vara fullföljd i slutet av juni.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer