maskinentreprenoren logo
Teknik

Nytt dumpermärke lanserat – Terex blir Rokbak

Terex Trucks har blivit Rokbak. Det nya varumärket lanserades tillsammans med tillverkarens vision för framtiden.

Text: Ann-Louise Larsson
Foto: Rokbak

2021-09-03

Lästid

0 min
Rokbak är det nya namnet på Terex-dumprarna.
Rokbak är det nya namnet på Terex-dumprarna.
Dela

Terex Trucks ägs sedan sju år tillbaka av Volvo-koncernen. Nu tar man nya tag med ett nytt moderniserat varumärke – Rokbak.

– Vi är stolta och glada över att det moderniserade varumärket Rokbak fortsätter att vara en integrerad del av vår organisation, säger Melker Jernberg, vd på Volvo CE och Executive Vice President Volvo Group. Vi tror på en hållbar framtid, innovation och styrkan hos våra anställda och ser allt detta buntat i Rokbak. Samtidigt har företaget sin egen personlighet, sitt arv och sin lojala kundbas, och det kommer att bli spännande att se varumärket utvecklas när det ger sig ut på den nya delen av sin resa.

Först ut under "Rokbakflagg" blir de två tidigare Terex-modellerna RA30 på 28 ton och RA40 på 38-ton, som enligt pressinformation från tillverkaren är de ”mest produktiva och effektiva dumprar som företaget någonsin har byggt”. Vidare uppges att RA30 och RA40 har bättre bränsleekonomi, lägre utsläpp, förbättrad säkerhet och längre hållbarhet.

– Rokbak står för kraft, prestanda och tillförlitlighet. Vi har redan en mycket god orderstock för det nya varumärket och jobbar på att ytterligare förbättra vårt rykte, vårt återförsäljarnätverk och vår marknadsandel. Vi är fortfarande samma kvalificerade, erfarna och passionerade team. Men vi har också en tydlig vision om vart vi vill gå och vilka vi vill vara, säger Paul Douglas, vd för Rokbak.

Huvudkontoret för Rokbak finns i Motherwell, Skottland, Storbritannien.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy