maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Nytt kraftjobb till Kanonaden

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad har tilldelats uppdraget att utföra bygg- och installationsarbetet för två nya seriekompenseringsstationer för Svenska Kraftnät. Uppdraget utförs i ett konsortium med Hitachi Energy.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Avtalet är en totalentreprenad och Kanonadens del av arbetet omfattar byggarbete samt monterings- och installationsarbete. Foto: AF Gruppen/Pressbild

De två seriekompenseringsstationerna installeras vid Olingan SC i Jämtland och Gräsmark SC i Värmland för att förstärka den befintliga transmissionsledningen CL26. Seriekompen¬sering ökar strömförsörjningen, minskar risken för driftavbrott och minskar miljöpåverkan.

Avtalet är en totalentreprenad och Kanonadens del av arbetet omfattar byggarbete samt monterings- och installationsarbete.

- Vi är stolta över fortsatt förtroende och samarbete med både Svenska Kraftnät och Hitachi Energy. Projektet följer vår svenska anläggningsverksamhets strategi att satsa på energi- och kraftrelaterade projekt, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör Sverige.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer