maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Nytt projekt ska öka jämställdhet inom bygg

Sveriges kvinnoorganisationer startar tillsammans med organisationen Män och hantverksföretaget Dryft ett nytt projekt som ska öka jämställdheten i branschen. Ett av målen är att utveckla nya metoder för att motverka sexuella trakasserier.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Det nya projektet Jämställdhet: ett hantverk går ut på att utveckla evidensbaserade metoder för att motverka sexuella trakasserier och öka jämställdheten i byggföretag. Foto: Sveriges kvinnoorganisationer

Sveriges Kvinnoorganisationer hoppas att projektet både ska bidra till att motverka den könsuppdelade arbetsmarknaden och sexuella trakasserier i arbetslivet:  

– Tillsammans med byggbranschen ska vi arbeta för att machonormer och tystnadskultur ska ersättas med ett öppet samtalsklimat och jämställdhetskultur som främjar nytänkande och förändring och där sexuella trakasserier, som är den yttersta konsekvensen av ojämställdheten, inte accepteras och förekommer, säger Clara Berglund, generalsekreterare, Sveriges Kvinnoorganisationer.  

Dryft är det första bolaget i byggbranschen som får ta del av projektets utbildningar:  

– Vi är övertygade att jämställda företag är bättre rustade för att hantera den kris som branschen befinner sig i. Företag måste skapa en kultur som gör att kompetens vill stanna, och med detta projekt har vi en möjlighet att utveckla metoder och arbetssätt som kan rusta hela byggbranschen för framtiden, säger Linn Byström, Chief People Officer, Dryft.  

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer