maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Nytt samarbete tar helhetsgrepp om byggprocessen

Genom ett nytt samarbete mellan Moba Sweden AB, SkyMap Innovations AB och Volue AB kopplar de tre leverantörerna ihop sina tjänster på ett unikt sätt som täcker hela byggprocessen.

Foto: SkyMap Innovations AB

Lästid

0 min
Genom att vara först ut visar vi också att det inte är modernt med inlåsningseffekter som tidigare varit alla leverantörers mål, säger Jon Bengtsson, grundare och vd, SkyMap Innovations AB.
Genom att vara först ut visar vi också att det inte är modernt med inlåsningseffekter som tidigare varit alla leverantörers mål, säger Jon Bengtsson, grundare och vd, SkyMap Innovations AB.
Dela

Samarbetet bygger på en integration av programvaror och produkter som tillåter en effektivisering av datahanteringen mellan design och utförande via en sömlös uppkoppling mellan kontor och arbetsplats. Genom direkt integration och effektiv tillgång till realtidsinformation kan entreprenörer således öka produktiviteten, förbättra säkerheten och datakvaliteten på sina projekt.

 – Vi på Moba Sweden ser stora möjligheter med samarbeten som ökar värdet för våra kunder samt utveckling av byggprocessen. Hantering av data är en del i att bli mer effektiv och skapa bättre underlag och dokumentation för våra kunder. Att ha förståelse för sina projekt och hur de utförs är en enormt viktig del för att bli mer lönsam. Vi vill samarbeta med de vassaste företagen på marknaden och den kompetensen SkyMap Innovations AB och Volue AB besitter göra oss tillsammans till kompletta leverantörer, säger Patrik Wallgren, vd på Moba Sweden.

Samtliga parter i samarbetet arbetar för att driva utvecklingen av digitaliseringen inom bygg och anläggningsbranschen inom sina specifika verksamhetsområden och samarbetet ses som ett steg i att omvandla hur branschen skall fungera.

– I dagsläget finns det inga andra på marknaden som lyckats åstadkomma denna typ av integration – en integration där alla parter strävar efter att skapa nytta och enkelhet. Genom att vara först ut visar vi också att det inte är modernt med inlåsningseffekter som tidigare varit alla leverantörers mål, säger Jon Bengtsson, grundare och vd, SkyMap Innovations AB.

– Med samarbetet levereras kopplade tjänster som täcker hela byggprocessen vilket ger nya möjligheter för entreprenörer, projektägare och beställare, säger Joakim Jansson, försäljningschef Volue AB Infrastruktur Sverige.

 

Maskinentreprenoren logo

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy