maskinentreprenoren logo

OHLA tar hem nytt miljardkontrakt i tunnelbanan

OHLA har fått ett nytt stort kontrakt i tunnelbaneutbyggnaden i Stockholm. Kontraktet omfattar bland annat sju nya stationer och är värt omrking en miljard.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article OHLA:s nya kontrakt omfattar sju nya tunnelbanestationer, bland annat vid Slakthusområdet. Foto: Atrium Ljungberg/ Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Det nya kontraktet med Region Stockholm gäller projektet 2651 Stationer Bygg och omfattar design och byggnation av sju nya stationer samt paviljonger, tekniska byggnader och pluggning av korstunnlar längs den nya blå tunnelbanesträckningen i södra Stockholm. Värdet är ungefär en miljard kronor.
– Vi är glada över att återigen ha valts av Region Stockholm som en nyckelpartner i utbyggnaden av Stockholms tunnelbana, denna gång för projektet "2651 Stationer Bygg". Denna tilldelning stärker vårt fortsatta engagemang för att leverera hållbara, effektiva projekt av hög kvalitet i Sverige. Vi ser fram emot att arbeta nära beställaren och lokala intressenter för att säkerställa ett framgångsrikt slutförande av detta omfattande projekt, kommenterar Jeronimo Gutierrez de Rave, Country Manager för OHLA Sverige.

OHLA har verkat på den svenska marknaden sedan 2017 och utför för närvarande tunnelbaneprojekt i centrala Stockholm för Region Stockholm och järnvägsprojekt för Trafikverket i Skåne i konsortium med NCC.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer