maskinentreprenoren logo

OilQuick startar produktion i USA

OilQuick USA och svenska OilQuick AB har tillkännagett ett joint venture för att tillverka snabbfästen direkt i USA. Dessa ska säljas på den nord- och sydamerikanska marknaden.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article OilQuick startar upp tillverkning i USA för den nord- och sydamerikanska marknaden. Foto: OilQuick

Det nya företaget kommer att få namnet OilQuick Americas och ska serva både den nord- och sydamerikanska marknaden. OQ Americas investerar just nu tiotals miljoner i nya lokaler och en toppmodern tillverkning i anslutning till befintlig anläggning i Superior, Wisconsin.

 – Detta joint venture ökar vår tillverkningskapacitet avsevärt för att möta den exponentiella tillväxten i efterfrågan. Efter att ha arbetat med Åke och Henrik Sonerud i sex år var det ett lätt beslut att gå in i det här spännande projektet. Deras inställning till affärer, engagemang för kvalitet och den respekt som de visar sina anställda och kunder passar perfekt ihop med Exodus Global (som äger OilQuick USA), säger Kevin Boreen, vd för Exodus Global.

Marknaden för automatiska snabbkopplingar i Nordamerika accelererar i rask takt och den här investeringen ger OQ Americas en unik förmåga att betjäna kunderna med lokal tillverkning på den nordamerikanska kontinenten.

– Med 40 000 kopplingssystem installerade över hela världen kommer ingen konkurrent ens i närheten av tillförlitligheten hos OilQuicks produkter, tillägger Kevin Boreen.

OilQuick Americas inledde sin verksamhet vid årsskiftet och full produktion räknar man med att uppnå senare i år.

– Teamet på Exodus Global är en perfekt match för oss med samma syn på affärer, kvalitet och support för våra kunder. Vi är mycket glada över att få börja denna nya resa med dem. Detta är också ett nödvändigt steg för oss i vår globala expansion, genom att göra detta frigör vi kapacitet för vår tillväxt i Europa och Asien, men ännu viktigare förbättrar vi supporten till våra kunder i Nordamerika genom att förkorta leveranstiderna och öka flexibiliteten, kommenterar Henrik Sonerud, vd för OilQuick AB.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer