maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Svenska Maskin­mässans har de bästa utställarna – och på den bästa platsen”

Anton Erlandsson, mässansvarig Svenska Maskinmässan

writer image

Lästid:  0 min

article

Om du skulle berätta varför Svenska Maskinmässan på Solvalla är värd ett besök (30 maj till 1 juni). Hur skulle du förklara?

– Dragplåstret är väl kvalitén på utställarna skulle jag säga. Att de som ställer ut måste vara med i branschorganisationen Maskinleverantörerna. Sedan ligger ju mässområdet – Solvalla – centralt i en storstad, Stockholm. Inträdet är gratis, parkeringen är gratis, och det går kostnadsfria shuttlebussar från Sundbyberg till mässan alla dagar.

Vad kommer mässan att erbjuda besökarna de här dagarna – förutom maskiner såklart?

– Det är ju ett stort område, 70 000 kvadrat. Vi räknar med att det kommer cirka 11 000 besökare och vi har 110 utställare på plats. Mässan är slutsåld. På området finns också tre restauranger och olika event som pågår. Torsdag kväll är det en stor branschfest där det förra gången kom 1 800 personer. Finns ingen anledning att inte besöka mässan, tycker jag.

Vilka utmaningar har ni som arrangörer för att det ska bli bra?

– Det är mycket maskiner som ska in på en kort tid. Vissa är stora och tunga och måste transporteras på natten med följebil. Elitloppet är ju helgen innan. Vädret gör att vi måste planera både för strålande sol och regn. Men både utställare och vi har rutin på detta, så det ska gå bra. Det är fjärde gången vi kör Svenska Maskinmässan nu.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer