maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Omfattande markarbeten till Peab

Peab har fått uppdraget att bygga Hasselhöjden, ett särskilt boende för äldre i Stenungsund. Beställare är Stenungsunds kommun och kontraktssumman uppgår till 188 miljoner svenska kronor. Mycket markarbeten ingår.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I huset kommer det även att finnas plats för kontor och rum för dagverksamhet och på våning fem byggs en takterrass. Utöver detta innefattar entreprenaden omfattande markarbeten med inlastningsytor, parkeringsplatser, utemiljö och reservkraftverk. Foto: Peab/Pressmeddelande

På uppdrag av Stenungsunds kommun kommer Peab att uppföra ett nytt äldreboende på Hasselhöjden i Stenungsund. Den fem våningar höga byggnaden kommer totalt att innefatta 104 lägenheter samt personalutrymmen.

– Vi ser fram emot att komma igång med byggnationen på Hasselhöjden. Det blir ett efterlängtat och stort tillskott till våra befintliga äldreboenden i kommunen. I boendet på Hasselhöjden kommer vi kunna erbjuda de äldre ett modernt boende som ligger relativt centralt och i en fin miljö, säger Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst i Stenungsunds kommun.

I huset kommer det även att finnas plats för kontor och rum för dagverksamhet och på våning fem byggs en takterrass. Utöver detta innefattar entreprenaden omfattande markarbeten med inlastningsytor, parkeringsplatser, utemiljö och reservkraftverk.

– Vi är väldigt glada för att få vara en del av detta projekt och kunna bidra till att skapa en trygg och trivsam miljö för de äldre i Stenungsund samt personalen på äldreboendet. Att bygga äldreboenden är en samhällsviktig uppgift och ett sätt att förbättra livskvaliteten och tryggheten för våra äldre medborgare, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. Projektet väntas stå färdigt till våren 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer