maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Omvärldsläget ändrar Contractors målbild

Omvärldsläget, räntorna och höjda materialpriser gör att byggandet stannat av lite och det har fått Contractor att ändra i sina ägardirektiv.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article För ungefär ett år sedan etablerade sig Contractor Mark i Umeå. Koncernen har nu presenterat nya ägardirektiv som bland annat innehåller ett omsättningsmål på 2 miljarder till år 2025. Foto: Contractor

– Det handlar absolut inte om någon tvärbromsning från vår sida, vi ska fortsätta växa. Men vi behöver göra det på ett sätt som är anpassat till rådande marknadssituation. Vi kommer ha mer fokus på lönsamhet och att välja rätt projekt, uppger koncernchef Fredrik Andersson.

Enligt de nya ägardirektiven är koncernens målsättning att omsätta två miljarder år 2025. Under 2022 väntas Contractor ha omsatt runt 1,1 miljarder.

Det tidigare målet om att växa till 1 000 personer har tagits bort. I de nya ägardirektiven betonas istället att lokalt engagerade medarbetare fortsatt är mycket viktiga för att bygga ett levande Norrland.

– Vi ska tack vare våra engagerade och lokalt anställda medarbetare vara det ledande byggföretaget i Norrland, säger Fredrik Andersson.

Det nämns även att pandemin och det faktum att det varit svårt att hitta lämpliga bolag att förvärva har spelat in på Contractors nya ägardirektiv. Det har också funnits utmaningar med lönsamheten i vissa verksamheter, vilket tagit en del resurser.

– Jag tycker att de nya ägardirektiven känns vettiga och ser till att börja med fram mot 2023 med stor tillförsikt, säger Fredrik Andersson.

 

 

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer