maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Oro för Coronasmitta i byggbranschen

Enkät visar att var fjärde person inom byggbranschen tycker inte att kollegorna har hållit tillräckligt avstånd under Corona-pandemin. Lika många har känt oro över att bli smittade på sin arbetsplats. Det visar i varje fall en undersökning av byggbranschen, som Ramirent låtit göra.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Byggbranschen kan uppfattas som en riskutsatt bransch när det kommer till Corona. Detta har också fått flera aktörer inom branschen att gå ut med riktlinjer om krav på bland annat noggrannare städning, god ventilation och åtgärder för att minska trängseln i gemensamma ytor.
Ramirent har, med hjälp av marknadsanalytikerna Sverige Bygger, skickat ut en enkät till personer som jobbar inom byggbranschen, där de ställt frågan om de tycker att kollegorna har hållit tillräckligt avstånd under pandemin. 26 procent tycker inte det.

Däremot uppger man att kollegorna har varit bra (45%) eller ganska bra (51%) på att stanna hemma om de känt sig krassliga. Bara 3 procent tycker att kollegorna har slarvat med det. Så många som 27 procent har även känt en oro över att bli smittade på arbetsplatsen.

Webbenkäten har besvarats av drygt 200 personer inom byggbranschen och genomfördes under april 2021.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer