maskinentreprenoren logo

NCC bygger vidare i Luleås jättesatsning på VA

Östra länken är Luleås största anläggningsprojekt genom tiderna och startade redan 2014. NCC har varit med från början och har nu tilldelats ytterligare ett kontrakt i projektet värt 160 miljoner och avser Luleås största avloppspumpstation.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NCC fortsätter bygga på Östra länken i Luleå och har nu tecknat ett nytt kontrakt på Luleås största avloppspumpstation, värt 160 miljoner. Foto: A & D arkitektkontor

− Vi har ett tätt och positivt samarbete med NCC sedan många år tillbaka och håller tät dialog genom projektet. Gemensamt hittar vi positiva lösningar för utvecklingen av den här viktiga infrastrukturen som ska möta behoven i ett växande Luleå, säger Stefan Lindqvist, projektledare för Lumire, Luleå Miljöresurs AB.

Östra länken är en totalentreprenad i utökad samverkan med beställaren Luleå Miljöresurs AB, ett nybildat bolag i Luleå kommun. NCC:s kontrakt ”Östra länken fortsättning”, innehåller bland annat optionerna på dessa två etapper. I ”Östra länken fortsättning” har NCC tidigare utfört Etapp 3, 4F och 4E där även pumpstation P014 ingick.

Arbetet inleds i december 2022 och beräknas vara färdigt under 2025. Ordervärdet för etapp 1 del 1, Pumpstation P040 och etapp 2 del 2 uppgår till cirka 160 miljoner kronor och orderregistreras under fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Infrastructure. 

− Luleå har en nyckelroll i Sveriges gröna omställning, och vi är både stolta och glada att NCC kan vara med och möjliggöra för de stora industriella satsningarna i Luleå och samtidigt skapa möjlighet för en fördubbling av stadens folkmängd, säger Erik Sandström, projektchef NCC Infrastructure.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer