maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Oväder skjuter upp trafikstart på Malmbanan ytterligare

Sedan mitten av december har ett intensivt återställningsarbete pågått på Malmbanan efter en urspårningsolycka med ett fullastat malmtåg. Nu har stormen Ingunn försenat trafikstarten - ny prognos är satt till den 8 februari.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Stormen Ingunn har försvårat återställningen efter urspårningen i mitten av december. Foto: BDX

Det hårda, och växlande, vädret i området kring Vassijaure har under hela återställningsarbetet varit en försvårande faktor. Nu har den senaste tidens oväder i Lapplandsfjällen försvårat ytterligare. Den nya prognosen för trafikstart är satt till 8 februari klockan 15:00.

– Med vindar uppemot orkanstyrka och avstängda vägar har det stundtals varit omöjligt att jobba i området. Vi kommer alltid att sätta säkerheten för de som jobbar med återställningen i första hand. Med anledning av detta tvingas vi nu skjuta prognosen för trafikstart till den 8 februari, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket.

Närmare 15 kilometer av Malmbanan skadades i urspårningsolyckan den 17 december förra året.

– När vi väl har kunnat jobba så alla inblandade gjort sitt yttersta för att bli klar så fort som möjligt. Även då vädret tillåtit att vi arbetar så har det varit tuffa förhållanden. Nu återstår en del mindre jobb samt tester av järnvägsanläggningen och jag känner mig hoppfull om att tågen ska kunna börja rulla på onsdag, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer