maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Infralogistics expansion kostade på

På 15 månader har koncernen Infralogistic förvärvat 13 bolag. Andra kvartalet förvärvades Hisings-Backa åkeri och Infra Rental. Med dessa och tidigare förvärv landar omsättingen på 1,4 miljarder. För andra kvartalet visar bolaget en ökad omsättning men minusresultat.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Spår av höga kostnader i Infralogistics redovisning för andra kvaralet ger minusresultat för kvartalet. Foto: Ryno Quantz

I början av kvartal tre förvärvades Umeå Entreprenad AB samt Antonssons Mark & Entreprenad AB. Men fler företag granskas inför förvärv just nu, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Andra kvartalet som alltså visar siffrorna från januari till juni, visar att nettoomsättningen uppgick till 733 miljoner kronor för halvåret. För kvartalet uppgick omsättningen till 431 miljoner, en ökning med 35 procent jämfört med föregående kvartal. Men resultatet är inte på plus. Företaget meddelar att resultatet påverkas av planerade avskrivningar och hög expansionstakt.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer