På uppdrag av Kretslopp och vatten i Göteborg ska Pollex utföra en elektrifierad rörspräckningsprojekt. Det innebär att Pollex kommer att ha helt elektrifierad rörspräckningsutrustning, grävmaskin och paddor som används för att jämna till marken. Även samtliga transporter av material och schaktmassor till och från arbetsplatsen kommer att gå på el. Det enda som inte kommer vara eldrivet är transporteringen av rör och spräckutrustning samt asfaltering, detta görs då istället med HVO100. I projektet spräcks en gammal GJJ 150 och cirka 440 meter ny PE 180 dras in.
Även rören kommer vara tillverkade av biocirkulär råvara. Rören har samma egenskaper när det gäller mekanisk hållfasthet som de rör som vanligtvis används. De biocirkulära rören bidrar med markant lägre klimatavtryck och minskad koldioxidmängd. Användningen av biocirkulära rör kommer resultera i att man gör en koldioxidvinst på 8,1 ton koldioxid.
Projektet kommer även mellanlagra och återanvända jordmassorna från schaktgroparna som behövs för att genomföra spräckningsarbetet. På så vis minskas antalet transporter med lastbil, något som har en stor påverkan på miljön.