maskinentreprenoren logo

Krönika

Passa på och ligg på jobbet!

Det tycks vara en oskriven...

Lästid:  0 min

article

Det tycks vara en oskriven lag; att vi inte ligger med kollegor – man ordnar inte sitt sexuella umgänge på arbetet. Även i entreprenad-branschen. Oskriven eller inte. Vissa följer den inte så bra. Den verkar för övrigt främst vara skriven för det kvinnliga könet. För grabbarna är ju bara grabbar. Klart de ska få ligga lite.

Om det nu finns en tjej på jobbet. Här kommer en saga från verkligheten: En kvinna har sitt kontor i ett kontorslandskap där det finns fler än ett företag inhyrt. Vi kan säga att jag är denna kvinna, för att göra det enklare för er. Så kvinnan hoppar i säng med en karl som även han jobbar i detta kontorslandskap. Själva liggandet i sig sker givetvis utan-för jobbets fyra ramar. …

Men på detta speciella kontor finns det då personer som i förtroende får veta om denna händelse. Självfallet läcker det ut, som det brukar göra. Verkar vara naturligt att alltid berätta sådant som man får höra i förtroende. Lika naturligt som det är för en grabb att få ligga på jobbet (om han får chansen). Trots att vi ofta fattar att sånt här kom-mer ut, så berättar vi (inget roligt att ligga om ingen vet). Detta gäller dock bara sex.

Om man i hemlighet berättar att man köpt en Toyota… så brukar det inte sprida sig som en löpeld precis. Man får ha Toyota, men alla vet att man inte får ligga på jobbet. (inte om man äger en toyota i alla fall).Jag hävdar dock att vi tjejer måste bli lite smartare här. När två personer av olika kön knullat (vi säger så i Östergötland) utanför arbetstid blir det inte sällan så att den kvinnliga personen blir inkallad på möte och avhyst från sin kontorsplats. Hon är så att säga förbrukad. Funkar ju inte ens att vila ögonen på längre när man vet att hon redan fallit till föga. Blivit ”erövrad”, så att säga. Män brukar komma undan med lite uppmuntrande kommentarer och ryggdunk från chefen. Kanske lätt imponerade blickar från arbetskollegorna också. Han får åtminstone komma tillbaka till jobbet som om ingenting har hänt. Kvinnan där emot får hädanefter göra sin bokföring i bilen. Förhoppningsvis en orgasm eller tre rikare. (Om nu den manliga motspelaren kunde göra något rätt här i livet).

Nu till poängen. Finns det flera snygga killar på grävfirman så berätta inte. Då hinner du bara med en (och färre killar får ligga). Och Tänk på det nästa gång ni kallar in en fallen dam till kontoret grabbar. Att man ska behöva förklara allt för män – suck.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer