maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab bygger om central gata

Peab har fått i uppdrag att bygga om en av Stockholms mest anrika gator. Kungsgatan ska renoveras mellan Sveavägen och Norrlandsgatan för att klara framtidens trafikbelastning. Samtidigt görs satsningar på att öka trivseln, tillgängligheten och värdet att vistas på gatan.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Peab har fått uppdraget att bygga om Kungsgatan i Stockholm. Beställare är Stockholms stad och kontraktssumman uppgår till 136 miljoner svenska kronor. Foto: Sweco

Kungsgatan invigdes 1911 och är en av Stockholms mest anrika gator. Drygt hundra år efter invigningen behöver grunden under gatan stärkas. Projektet delas in och byggs i olika etapper för att gatan ska vara framkomlig för alla samt för att minska risken att bygget stör de som passerar och är verksamma på gatan. För att effektivisera byggtiden kommer några etapper dessutom att byggas samtidigt.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart våren 2023 och beräknas färdigställas till sommaren 2025.

– Det känns väldigt bra att vi fått förtroendet att fortsätta rusta upp Stockholms innerstad. Kungsgatan är ett utmanande projekt, framför allt med hänsyn till att trafiken ska fungera samt att näringsverksamheten ska kunna bedrivas under tiden som projektet utförs. Upprustningen av Kungsgatan har många likheter med Vasagatan, som vi färdigställde i somras tillsammans med trafikkontoret, säger Carl Johan Söderberg, regionchef Peab.

Kontraktet med Stockholms stad är värt 136 miljoner.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer