maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab bygger toppmodernt för robotbyggen

Peab har skrivit kontrakt med elektrifierings- och automationsföretaget ABB för den första fasen som omfattar projektering av ABB Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Anläggningen förses med solceller, batterilagring och energibrunnar i ett hållbart energisystem som kommer att integreras med områdets allmänna energiförsörjning. Campuset kommer att innefatta produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontor, kundupplevelsecenter och utbildningscenter. Foto: Peab/Pressbild

Den nya anläggningen kommer att utöka ABB:s nuvarande produktionskapacitet med 50 procent och ersätta de nio byggnaderna som utgjort robotverksamheten i Västerås sedan 1974.

Anläggningen förses med solceller, batterilagring och energibrunnar i ett hållbart energisystem som kommer att integreras med områdets allmänna energiförsörjning. Campuset kommer att innefatta produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontor, kundupplevelsecenter och utbildningscenter. Den totala arean för anläggningen blir 65 000 kvadratmeter.

– Vi är stolta över att få vara med och bidra till denna anläggning. Detta projekt markerar spännande framsteg inom teknik och produktion som kommer att stärka Västerås position i världen som ett centrum för avancerad robotteknik. Vi på Peab är väl rustade för att driva ett projekt av den här storleken och ser fram emot att sätta igång arbetet med den första fasen, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Projektet genomförs i två skeden där avtalet som nu tecknats omfattar projektering och fastställande av budget. Andra skedet innefattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer