maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab Byggsytem satsar på klimatet

Byggsystem ska arbeta med att leverera avancerade tjänster och produkter till byggarbetsplatser. Bolagsgruppen utökas för att skapa ett konkurrenskraftigt erbjudande av klimatförbättrade produkter och tjänster till marknaden. Bland annat Lambertsson hamnar här.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Carl Rülcker blir vd för den växande bolagsgruppen Peab Byggsystem Foto: Tomas Enqvist

Peab Byggsystem omfattar från och med april utöver Byggelement, Smidmek och K-System även Lambertsson, Lambertsson Krans verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Målet med förändringen är att samla bolagens olika specialistkompetenser till ett heltäckande utbud för branschens kunder – från energilösningar och kranuthyrning till byggkonstruktion och betongprefab med minsta möjliga klimatavtryck.

– Det här innebär att Peab Byggsystem samlar ett komplett produkt- och tjänsteerbjudande för den moderna byggarbetsplatsen, säger Carl Rülcker som blir vd för den växande bolagsgruppen. Jag är säker på att de synergier vi nu kan uppnå helt klart kommer att gynna våra kunder. Vi ska jobba för en effektivare, säkrare arbetsplats med lägre koldioxidutsläpp.

Som ansvarig för prefabverksamheten inom Peab har Carl Rülcker sedan tidigare säkerställt en teknik inom klimatförbättrad produktion av betongelement. Detta genom att med ny teknik halvera cementbehovet.

– Det här är en spännande tid för Peab Byggsystem, säger han. Vi bygger ihop allt det som förenar oss och kan samtidigt hjälpa våra kunder att snabbare nå sina klimatmål. Jag ser fram emot att leda arbetet med ökad samverkan mellan bolagen.

Peab Byggsystem har efter förändringen 1 300 anställda och en omsättning på fyra miljarder kronor.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer