maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab fick nya vägjobb i Halmstad

Peab Asfalt har tecknat ett nytt avtal om asfaltering och vägunderhåll av Halmstads vägnät. Bland annat ska man få ner utsläppen med så kallad ECO-asfalt.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I avtalet ingår asfaltering, fräsning, vägmarkering samt anläggningsarbeten inför asfaltering. Foto: Peab/Pressbild

För cirka 1,5 år sedan vann Peab Asfalt ett ramavtal om att utföra beläggningsarbeten i Halmstad kommun. Nu är det klart att bolaget får fortsatt förtroende när en ny upphandling har slutförts.

Det nya kontraktet träder i kraft årsskiftet 2023/2024 och gäller ett år framåt med möjlighet till totalt tre års förlängning. I avtalet ingår asfaltering, fräsning, vägmarkering samt anläggningsarbeten inför asfaltering.

Peab Asfalt kommer därmed att ansvara för att underhålla och förbättra det kommunala vägnätet med bland annat vägar, gator, trottoarer samt gång- och cykelbanor i hela Halmstad kommun.

- Det känns väldigt bra med ett förnyat förtroende att genomföra beläggningsarbeten samt att leverera ECO-Asfalt till Halmstad kommun, från våra asfaltverk i Torup och Bjärsgård, säger Christopher Mårtensson, arbetschef på Peab Asfalt.

ECO-Asfalt, som Peab Asfalt använder sig av, håller samma höga kvalitet som konventionell asfalt, men framställs med förnyelsebar värmekälla. Det minskar därmed utsläppen av koldioxid radikalt och bidrar samtidigt till en hållbar infrastruktur i Halmstad kommun.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer