maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab fixar vägar för en dryg miljard

Peab har erhållit fem driftkontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Totalt rör det sig om 6 070 kilometer statlig väg som kommer att underhållas. Kontrakten har ett totalt värde om 1 061 miljoner.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift. Svevia är störst. Foto: Peab/Pressbild

Peab har tilldelats kontrakt för basunderhållet av vägnäten på driftområde Krokom, Malung, Dalsland, Enköping och Kalmar. Uppdraget som Trafikverkets driftentreprenör för driftområdena startar den 1 september 2024 och sträcker sig över fyra år med möjlighet till option på ytterligare två år.

Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift. Svevia är störst.

– Att vara delaktig i att vi har säkra och framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att ta hand om vägarna, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

I Dalsland och Kalmar har Peab skött driften av vägnäten under flera år och får nu alltså fortsatt förtroende i dessa driftområden.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer