maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Rejält anläggningsjobb i Svedala

Peab har fått uppdraget att rusta upp Svedala station och bygga en gångtunnel. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Uppdraget innebär att bygga en gångtunnel samt byta ut mellanplattformen mot två nya, längre sidoplattformar som gör det möjligt för längre tåg att trafikera sträckan. Foto: Trafikverklet

Uppdraget innebär att bygga en gångtunnel samt byta ut mellanplattformen mot två nya, längre sidoplattformar som gör det möjligt för längre tåg att trafikera sträckan. Gångtunneln ska gå under spåren i stället för som idag där resenärerna använder en planpassage med bommar för att nå mellanplattformen. De nya plattformarna ska gå att nå från både norra och södra sidan av stationen.

– Den här upprustningen kommer att göra resandet för Svedalaborna mer tillgängligt och vi är glada att få bidra till detta, säger Göran Wiking, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart i november 2023. Färdigställande beräknas till mars 2025.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer