maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ännu ett nytt kajjobb till Peab

Peab har fått uppdraget av Norrtälje kommun att renovera kajen längs Societetsparken i Norrtälje. Nyligen fick bolaget också uppdrag att bygga om kajerna i Vaxholm.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Michael Edberg, avdelningschef Peab. Foto: Peab/Pressbild

I nuläget är kajen i Norrtälje i dåligt skick och Peab kommer att utföra ett renoveringsarbete för att eliminera den konstaterade risken för skred i området. Bygget påbörjas efter årsskiftet 2024 och kommer att pågå under cirka 1,5 år.

Peabs huvudsakliga uppdrag är förstärkning och ombyggnation av kajkonstruktionen, en total sträcka cirka 285 meter. Den nya kajen kommer att förses med ett bryggdäck med tillhörande y-bommar för förtöjning, det blir vattenuttag, eluttagsstolpar till gästhamnsverksamhet samt livräddningsutrustning. Den nya kajpromenaden får också förnyad belysning.

- Vi ser fram emot detta viktiga uppdrag på historisk mark i Norrtälje som vi vet betyder mycket för de boende i kommunen. Det här är verkligen ett spännande projekt som passar oss. Vi har utfört många liknande projekt och vi kommer att göra vårt yttersta för att parken ska vara säker och tillgänglig för allmänheten under byggtiden, säger Michael Edberg, avdelningschef Peab.

Omfattande geotekniska utredningar har visat att det föreligger en risk för skred så att jordmassor innanför den befintliga kajkonstruktionen kan glida under den befintliga sponten i kajen och ut i hamnbassängen. Peabs renoveringsarbete har som mål att eliminera risken för skred i det aktuella området.

Även NCC arbetar i hamnområdet som är ett större projekt som påbörjades 2016 och förväntas bli klart 2031.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer