maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab räknade hem schaktjobb i Umeå

Peab Asfalt har vunnit, vad som anses som, ett stort kontrakt av Stena Recycling i Umeå. Mycket schaktjobb och sortering av jordmassor ingår.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kul jobb åt Peab Asfalt, och som synes på bilden får ME-medlemmen Grus Schakt Umeå AB vara med på ett hörn. Foto: Stena Recycling

Stena Recycling skall bygga en anläggning för returpappershantering. Uppdraget som gått till Peab Asfalt är en utförandeentreprenad och innefattar cirka 16 000 kubikmeter schaktning samt lika mycket fyllning och sortering av jordmassor. I uppdraget ingår även gjutning och dubbelarmering av en 5 000 kvadratmeter stor betongplatta som blir 30 centimeter tjock.

Men det är Peab Asfalt som fått jobbet formellt, inte Peab. Här ska även asfaltering om cirka 2 000 ton ECO-Asfalt läggas vilket ska minska projektets koldioxidutsläpp med 40 ton. Kontraktssumman uppgår till cirka 27 miljoner kronor och utförandetiden sker under 2022.

– Vi är mycket glada över att ha vunnit detta kontrakt, som vi ser som en viktig del i vår verksamhet. Avtalet ger oss möjligheten att växa inom regionen och ytterligare förstärka vår lokala närvaro, säger Patrik Höglund, arbetschef, Peab Asfalt. Att vi dessutom har möjlighet att minska projektets koldioxidutsläpp genom vår ECO-Asfalt ser jag som mycket positivt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer