maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab sätter pengar på att få ner sina utsläpp

I juni 2023 förnyade Peab sin grundfinansiering. Nu ska kreditfaciliteten länkats till koncernens hållbarhetsmål för att driva på utvecklingen

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Niclas Winkvist, CFO på Peab. Foto: Peab/Pressbild

Peabs kreditfaciliteten på 7,0 miljarder länkas nu till Peabs hållbarhetsmål inom klimatområdet. Dessa mål är uppsatta att till 2030 minska utsläppet av växthusgaser för egen produktion med 60 och för insatsvaror och köpta tjänster med 50 procent. Räntemarginalen för kreditfaciliteten är kopplad till bestämda nivåer på årliga utsläppsminskningar. Basår för båda målen är 2015.

– Att vi nu länkar vår grundfinansiering till dessa klimatmål är ytterligare ett led i vårt arbete med att ställa om verksamheten till att vara klimatneutral. Det visar samtidigt hur vi arbetar aktivt för att hållbarhetsarbetet ska vara en integrerad del i alla delar av vår verksamhet, säger Niclas Winkvist, CFO på Peab.

Detta lär betyda att Peabs egen maskinpark kommer att genomlysas - men även högre press på underentreprenörer och deras maskinpark. I ett fall nyligen har en underentreprenör till Peab till exempel investerat i en elektrisk grävmaskin. Mer om detta i tidningen i vår.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer