maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab ska bygga upp E6:an i Stenungsund

Det blir Peab Anläggning som kommer att bygga upp E6:an i Stenungsund efter jordskredet för en månad sedan. Cowi AB har fått uppdraget att jobba med geotekniska undersökningar, projektering och upprättande av bygghandlingar.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Det blir Peab som kommer att bygga upp E6:an i Stenungsund igen efter jordskredet för en månad sedan. Foto: Trafikverket

–Vi är glada att vi har fått klart med leverantörer. Det gör att vi redan nu kan komma igång med arbetet i området, säger projektchef Daniel Svensson.

Trafikverket har kunnat kringgå normalt upphandlingsförfarande på grund av den extraordinära situationen. Det finns undantag i upphandlingslagstiftningen som ger en myndighet, vid speciellt brådskande situationer som inte gått att förutse och för anskaffningar som är absolut nödvändiga, möjlighet att frångå normalt annonserat upphandlingsförfarande och den har Trafikverket nu tillämpats för att kunna påbörja återuppbyggandet så snabbt som möjligt.

– Om vi inte hade haft den möjligheten hade processen tagit betydligt längre tid. För Trafikverket är återställandet av E6 av högsta prioritet, säger projektchef Daniel Svensson.

COWI AB har kommit igång med sitt fältarbete och Peab Anläggning AB förväntas snarast kunna delta och bidra till samordningen och planeringen.

– I en så här speciell situation är det många viktiga delar som måste samordnas och planeras innan vi kan komma igång med själva byggandet, säger projektchef Daniel Svensson.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer