maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab tar hand om alla gator i Malmö

Peab Asfalt har nyligen tecknat ett nytt kontrakt med Serviceförvaltningen Kommunteknik i Malmö, som ansvarar för drift, underhåll och skötsel av gator, parker och fastigheter i hela staden.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peab Asfalt har nyligen tecknat ett nytt kontrakt med Serviceförvaltningen Kommunteknik i Malmö, som ansvarar för drift, underhåll och skötsel av gator, parker och fastigheter i hela staden. Foto: Peab/Pressbild

Avtalet började att gälla den 1 november 2023 och sträcker sig fram till november år 2025 med möjlighet till två års förlängning. I uppdraget ingår att utföra asfaltering och fräsning åt Serviceförvaltningen Kommunteknik i hela Malmö, exkluderat projekten i beläggningsprogrammet. Det vill säga de större planerade asfaltsarbetena.

- Det känns bra att vara tillbaka igen i Malmö efter några års uppehåll. Det är en fin stad och vi är glada över att Peab Asfalt fått ansvaret för underhåll och förbättring av asfaltytorna. Vårt mål är att erbjuda staden hög service och nu kommer vi att synas i hela staden med våra maskiner och medarbetare när vi förbättrar asfaltsytorna, säger Mathias Björklund, arbetschef på Peab Asfalt.

I kontraktet har det ställts flera miljökrav som följer de nationella klimatmålen, exempelvis att endast använda el från förnybara energikällor. Peab Asfalt bidrar samtidigt till en minskad klimatpåverkan tack vare ECO-Asfalt, där tillverkningen sker med förnyelsebara bränslen, främst bioolja.

- Vi är stolta över att tillsammans med Malmö bidra till en minskad klimatpåverkan och bidra till att staden når sina klimatmål, fortsätter Mathias Björklund.

Genom kontraktet kan Peab Asfalt få i uppdrag att asfaltera allt från gator, parkeringar och skolgårdar till återställning vid exempelvis belysningsarbeten.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer