maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Peab tar stort jobb i Boden

Peab har fått i uppdrag att bygga väg och järnväg till Boden Industrial Park. Totalt är kontraktet värt över 800 miljoner kronor.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Peab har fått ett stort jobb vid Boden Industrial Park som omfattar både väg och järnväg. Totalt ordervärde är 812 miljoner. Foto: Samuel Unéus

Peabs uppdrag innebär att bygga järnväg som ska ansluta Boden Industrial Park till stambanan, samt vägar, gång- och cykelbana till industriområdet. Den nya järnvägsanslutningen sträcker sig från Trafikverkets befintliga spår nordost till Boden Industrial Park. Boden Industrial Park är ett 550 hektar stort område och bedöms bli ett av världens grönaste industriområden. På platsen finns goda möjligheter att utvinna grön el och etablera ytkrävande verksamheter som kan bidra till klimatomställningen.

– Vi är glada och stolta över att Peab får förtroendet att göra Boden Industrial Park tillgängligt för framtida etableringar. Boden och hela norra Sverige är viktiga för oss på Peab av många anledningar. Här finns en avgörande del av Sveriges framtid med den gröna omställningen. Väg- och järnvägsprojektet är ett bra exempel på detta och vi ser fram emot att fortsätta vara en del i den utvecklingen, säger Hans Boija, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad och byggstart sker redan under sommaren i år.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer