maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Artificiell intelligens ska stoppa dieselstölder

Företagen Mediateknik och Norsecraft GEO AB har ingått ett samarbetsavtal kring ett nytt kamerabevakningskoncept, MEDguard. Konceptet är avsett för övervakning av entreprenadmaskiner och syftar till att motverka stölder och öka säkerheten.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Per Westerberg (Norsecraft Geo), Christian Carlstein (Mediateknik), Klas Rolofsson (Norsecraft Geo) och Martin Carlstein (Mediateknik) Foto: Norsmed/pressbild

Enligt VD på Norsecraft GEO AB, Per Westerberg, ser företaget en tydlig ökning av stölder, sabotage och dieselstölder på byggplatser. MEDguard bygger på att entreprenadmaskiner utrustas med AI-baserade kameror där Mediateknik genom egna molntjänster tillhandahåller såväl intelligens som lagring.

- I dessa tider är trygghet oerhört viktigt. Vetskapen att en maskin är övervakad ger definitivt bättre nattsömn, säger Westerberg.

Mediateknik har utvecklat systemet och kommer att ansvara för drift, support och fortsatt utveckling. VD på Mediateknik, Martin Carlstein, säger:

- Ett oerhört spännande projekt där vi känner att vi verkligen kan göra nytta. Jag ser väldigt mycket fram emot detta samarbete som öppnar upp en helt ny marknad för vår del.

Konceptet är en kombination av kamerautrustning från Axis, CCTV-plattformen Milestone och specifika AI-tjänster. Allt paketerat i Mediatekniks datahall.

Mediateknik är ett västsvenskt techföretag från Varberg med inriktning på internetleveranser, kamerabevakning, streaming och AI. Norsecraft GEO AB är en norsk koncern med dotterbolag i Sverige, specialiserade på GPS och mätsystem för entreprenadmaskiner.Lansering sker under våren 2023.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer