maskinentreprenoren logo

Ledare

Plötsligt trillade polletten ner…

Vet inte hur er sommar...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Vet inte hur er sommar har varit, men min har varit orolig. En ofärdig tanke har legat och gnagt i bak- huvudet. Varje gång jag har åkt förbi en byggarbetsplats är det något som vill komma upp till ytan.

Nästan hela semestern har jag åkt runt och känt att det är något jag har glömt. Något som jag borde ha gjort för länge sedan.… så kom jag hem till Sverige och stod på parkeringsplatsen utanför ett större köpcentrum i min hemkommun. Frun skulle snabbt springa in och köpa något… blomma, tror jag.

Själv stod jag kvar och tittade när en ny del av marknadsplatsen restes för nya butiker…Då trillande polletten ner:Jättemycket maskiner, nästan inga ”gubbar” på marken, och färdiga element som kom farande på lastbilar. Det här har jag ju sett i rätt många år nu – över hela Europa. Men har jag hajat?Tror inte det.Rivning sker med maskiner. Markjobbet kräver maskiner.

Grundjobbet, maskiner. Väggarna reses; maskiner igen. Industrialiseringen av byggprocessen går allt snabbare. Färre ”gubbar” men helt klart ett ökat behov av maskiner. Mitt tips är att teleskopare blir en storsäljare kommande år. Maskinentreprenörer gör snart allt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer