maskinentreprenoren logo

Branschnytt

"Positiv säkerhetskultur som smittar av sig"

Svevia har fått Mälarbanans arbetsmiljöpris 2021. I motiveringen lyfter juryn fram att entreprenören ”genom sitt inkluderande säkerhet- och arbetsmiljöarbete som skapar engagemang, gemenskap och en positiv säkerhetskultur som smittar av sig inom hela organisationen.”

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Svevias säkerhetskultur smittar av sig i hela organisationen och nu får entreprenören Mälarbanans säkerhetspris. Foto: Svevia

– Vi arbetar i en utsatt miljö och då är det lätt att bli hemmablind, det är vi väldigt väl medvetna om. Att vi mår bra och känner oss trygga på våra arbetsplatser och kommer hem hela är den absolut viktigaste frågan inom Svevia. Det finns ett stort engagemang för de här frågorna i hela organisationen, från Svevias ledning och ut i våra projekt, säger Marie Hansson, Svevias projektchef på Mälarbanan.

På Mälarbanan jobbar Svevia med ledningsomläggningar samt kompletteringsåtgärder och nyanläggning av vägar, gång- och cykelvägar i anslutning till projektet. Projektet som utförs på uppdrag av Trafikverket är en utförandeentreprenad med hög samverkan.

Mälarbanans arbetsmiljöpris har instiftats för att stärka motivationen och uppmuntra till ett aktivt och bra arbetsmiljöarbete och består av ett diplom och en prischeck på 25 000 kronor som ska användas till personalfrämjande åtgärder.

– Vi kommer att ta in förslag från våra medarbetare om vad de vill att pengarna ska gå till, så det blir ett gemensamt beslut, fortsätter Marie Hansson.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer