maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Storbyggare byter namn - och vd

Tuve Bygg vill byta varumärke och inleder en kraftfull framtidssatsning under det nya namnet Hedin Construction. Samtidigt byter man vd.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Emil Löveryd, tillträdande koncernchef och VD för Hedin Construction Foto: Pressbild/Tuve Bygg

Hedin Groups helägda byggkoncern Tuve Bygg byter namn till Hedin Construction. Namnbytet sker, enligt företaget, efter en noggrann och gedigen genomlysning av verksamheten som har följts av ett intensivt arbete med att forma organisationen för framtiden. Det nya namnet markerar, är det tänkt, inte bara en ny era för företaget, utan signalerar även dess genuina engagemang för kvalitet, utveckling och kundnöjdhet, som man skriver i ett pressmeddelande.

I samband med denna nystart tillträder Emil Löveryd, nuvarande Regionchef, Region väst på Tuve Bygg, som ny koncernchef och VD för Hedin Construction från och med den 1 december 2023. Han efterträder Johan Eriksson, som sedan april 2023 har lett företaget och det omfattande arbetet med att genomlysa verksamheten.

- Jag vill rikta ett varmt tack till Johan Eriksson för att han genomfört det uppdrag som han rekryterades för på ett föredömligt vis. Grunden för en framgångsrik och kraftfull satsning är lagd och styrelsen är övertygad om att Emil är rätt person att leda Hedin Construction i framtiden och leverera positiva resultat för kunder, samarbetspartners och anställda”, säger Hedin Groups ägare och koncernchef Anders Hedin.

Emil Löveryd, tillträdande koncernchef och VD för Hedin Construction säger:

- Jag är hedrad och glad över förtroendet att leda Hedin Construction. Tillsammans med våra kompetenta medarbetare ser jag fram emot att fortsätta vår resa inom våra tre affärsområden entreprenad, byggservice och snickeri – och med fullt engagemang leverera innovativa lösningar och högsta kvalitet i varje led.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer