maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Raketstart för Vestum i anläggningsbranschen

Det tidigare klädföretaget Wesc har omformats till Vestum som förvärvat stort inom bygg- och anläggningsbranschen det senaste året. Sedan mars i år har bolaget köpt 14 företag och siktar mot att fördubbla omsättningen innan årsskiftet.

Lästid

0 min
Containertjänst i Tyresö, Mälardalens Spår och Anläggning, GGAL Group och Installera SW är fyra av totalt 14 förvärv som Vestum gjort under 2021. Bild: Vestum
Dela

 

– Sammantaget har vi på kort tid skapat en väldiversifierad koncern med stark finansiell profil. På drygt tre månader har vi ingått avtal om att förvärva 14 framstående specialistbolag med över 500 anställda. Denna förvärvstakt förväntar vi oss kunna öka ytterligare under andra halvåret av 2021. Vid årsskiftet förväntar vi oss ha fördubblat koncernens bedömda 12-månaders rullande omsättning samt justerad EBITA till motsvarande en omsättning om 3 miljarder kronor och justerad EBITA om 330 miljoner kronor skriver vd Conny Ryk i ett pressmeddelande gällande delårsrapporten som presenteras idag.

– Detta mycket tack vare vår drivna organisation, starka balansräkning och stora intresse från relevanta marknadsaktörer så som finansieringsinstitut och förvärvskandidater. Vi är tydligt tillväxtinriktade och arbetar hårt för att leverera en fortsatt hög tillväxt med stabil lönsamhet till våra aktieägare.

Av delårsrapporten framgår en kraftig tillväxt med hög lönsamhet. Den bedömda 12 månaders rullande nettoomsättningen för samtliga 14 aviserade förvärv uppgår till drygt 1,5 miljard med en justerad EBITA om 166 miljoner kronor.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy