maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Raketstart för Vestum i anläggningsbranschen

Det tidigare klädföretaget Wesc har omformats till Vestum som förvärvat stort inom bygg- och anläggningsbranschen det senaste året. Sedan mars i år har bolaget köpt 14 företag och siktar mot att fördubbla omsättningen innan årsskiftet.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

 

– Sammantaget har vi på kort tid skapat en väldiversifierad koncern med stark finansiell profil. På drygt tre månader har vi ingått avtal om att förvärva 14 framstående specialistbolag med över 500 anställda. Denna förvärvstakt förväntar vi oss kunna öka ytterligare under andra halvåret av 2021. Vid årsskiftet förväntar vi oss ha fördubblat koncernens bedömda 12-månaders rullande omsättning samt justerad EBITA till motsvarande en omsättning om 3 miljarder kronor och justerad EBITA om 330 miljoner kronor skriver vd Conny Ryk i ett pressmeddelande gällande delårsrapporten som presenteras idag.

– Detta mycket tack vare vår drivna organisation, starka balansräkning och stora intresse från relevanta marknadsaktörer så som finansieringsinstitut och förvärvskandidater. Vi är tydligt tillväxtinriktade och arbetar hårt för att leverera en fortsatt hög tillväxt med stabil lönsamhet till våra aktieägare.

Av delårsrapporten framgår en kraftig tillväxt med hög lönsamhet. Den bedömda 12 månaders rullande nettoomsättningen för samtliga 14 aviserade förvärv uppgår till drygt 1,5 miljard med en justerad EBITA om 166 miljoner kronor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer