maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ramirent förvärvar nytt uthyrningsföretag i Norrbotten

Konsolideringen i hyrbranschen fortsätter. Ramirent AB förvärvar JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB) i norra Sverige. Därmed förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark aktör med lokal förankring över hela Sverige men framför allt i norr. JIAB har mycket god förankring och hög kännedom om marknaden lokalt. Vi får genom förvärvet fördelarna av den starka lokala förankringen genom JIAB, samtidigt som vi har storleken och resurserna från Ramirent och Loxam, säger Johan Färm (till höger), vd Ramirent AB. Foto: Ramirent/Pressbild

– Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark aktör med lokal förankring över hela Sverige men framför allt i norr. JIAB har mycket god förankring och hög kännedom om marknaden lokalt. Vi får genom förvärvet fördelarna av den starka lokala förankringen genom JIAB, samtidigt som vi har storleken och resurserna från Ramirent och Loxam, säger Johan Färm, vd Ramirent AB.

Ramirent förstärker härmed sin position i hela Norrbotten med fem nya kundcenter i Luleå, Piteå, Boden, Kiruna och Gällivare. Det är generellt ett stort fokus på norra Sverige med betydande satsningar på företag, innovationer och lösningar som kan bidra till den gröna omställningen. Här vill Ramirent vara med och bedriva en energieffektiv hållbar verksamhet och bidra till ett fossilfritt samhälle.

– Att vi nu blir en del av Ramirent innebär stora möjligheter. Vi är en etablerad lokal aktör men tillsammans har vi större potential och kan komma in i ett större sammanhang. Tillsammans med Ramirent kommer vi att få bättre resurser, utökad kompetens och större utbud av maskiner och tjänster till våra kunder, men också nya digitala tjänster, ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö. Bolagen kompletterar varandra väl och vi tror starkt på hållbar maskinuthyrning, säger Johan Isaksson, grundare och vd JIAB Hyrcenter.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer