maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Trafikverket ska stoppa byggskurkarna

Regeringen gör historiskt stora investeringar i infrastrukturen. Trafikverket får därför i uppdrag att förklara hur man ska förhindra att kriminella får del av dessa pengar. Nu och i framtiden.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Det är mycket nu. Första mars tillträdde Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana sedan dess har regeringen skickat på verket två stora nya uppdrag. Först säkra att materialtillgången och nu bekämpa brottsligheten. Ingen mjukstart för Maiorana. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

- När regeringen nu gör en historisk satsning på infrastrukturen i Sverige ska inte en enda skattekrona gå till skumraskföretag. Jag vill se sund konkurrens mellan seriösa företag. Regeringens satsning mot arbetslivskriminalitet gäller inte minst transportsektorn, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Regeringen arbetar med olika åtgärder för att skapa ett arbetsliv utan brott och fusk. I höstas beslutade regeringen att inrätta en nationell delegation mot arbetslivskriminalitet. Delegationen ska bland annat verka samlande och stödjande för att motverka arbetslivskriminalitet och förstärka kunskapen om arbetslivskriminaliteten i Sverige. Regeringen har vidare beslutat om uppdrag till nio myndigheter om att under 2022–2023 samverka för att motverka arbetslivskriminalitet.

Regeringens uppdrag till Trafikverket ska ses som ett led i det fortsatta arbetet för att förebygga sådan brottslighet. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 29 augusti 2022.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer