maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Grönt ljus för tre stora projekt

Godsstråket genom Bergslagen, E4:an mellan Broänge och Daglösten i Västerbotten samt den så kallade Sydostlänken har idag fått grönt ljus från regeringen och kan nu förberedas för byggstart 2027-2029.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Godsstråket genom Bergslagen, Sydostlänken och mötesseparering på E4:an i Västerbotten har idag fått grönt ljus från regeringen att förberedas för byggstart 2027 till 2029. Foto: Trafikverket

I januari i år fick Trafikverket i uppdrag at ta fram förnyade underlag för ett antal projekt där kostnaderna ökat. Regeringen har nu gått igenom de nya underlagen och är nöjda med de åtgärder för att minska kostnaderna som Trafikverket presenterat. Därför har man idag gett grönt ljus till

  • E4:an (mötesseparering av väg mellan Broänge och Daglösten i Västerbotten)
  • Sydostlänken (elektrifiering och ny järnväg mellan Älmhult, Olofström och Blekinge kustbana)
  • Godsstråket genom Bergslagen (kapacitetshöjande åtgärder av järnväg mellan Mjölby i Östergötland och Storvik i Gästrikland).

Dessa tre projekt kan nu förberedas för byggstart 2027-2029.

– Regeringens beslut innebär att Trafikverket nu får gå vidare med tre projekt som inte bara är viktiga för våra godstransporter utan också för persontransporter och arbetspendling, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer